je určena pro širokou veřejnost, zejména aktivním osobám se zájmem o zdravý životní styl.
Konzumovat mohou lidé s celiakií, diabetici a sportovci, vegani a vegetariáni.
Doporučuje se jako vhodné doplnění každodenní stravy o důležité živiny. Neobsahuje lepek.
Doporučené dávkování:
2 čajové lžičky (10 g) denně, doporučujeme rozmíchat a nechat nabotnat v minimálně 0,2 litru tekutiny.
Tipy na připravu:
do ovesných vloček nebo müsli • jogurtu, přesnídávek, džemu • ovocných koktejlů mléka, vody nebo do ovocného džusu • do polévek jako bezlepková mouka na chleba, palačinky, koláče pro posypání salátů a do pomazánek
Nedělní lívanečky se Zlatěnkou
120 g polohrubé mouky
220 ml kokosového mléka
(může být i čoko)
1 lžičku kypřícího prášku
1 lžičku Zlatěnky
2 lžičky kokosového oleje + na smažení
špetku soli
na ozdobu borůvky, čokoládu na vaření, datlový sirup
Mouku smícháme s kypřícím práškem, Zlatěnkou a solí, přilijeme mléko a přidáme kokosový olej. Pečlivě prošleháme metličkou a necháme cca půl hodiny odstát. Před smažením zkontrolujeme hustotu těsta a případně ještě trochu zředíme mlékem nebo vodou.
Pánev si lehce pomažeme kokosovým olejem a smažíme lívanečky. Nakonec je zdobíme borůvkami, čokoládou a datlovým sirupem nebo čímkoliv jiným podle vaší chuti.
Jahodové smoothie se zázvorem a Zlatěnkou
1 hrnek zmražených jahod
1 broskev
1 lžička čerstvého zázvoru
1/2 hrnku jogurtu řeckého typu
1 lžička Zlatěnky
1 lžička mleté skořice
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku ledu
Do mixéru vložíme mražené jahody, nadrobno nakrájenou broskev a strouhaný zázvor
a vše rozmixujeme. Poté přidáme jogurt, Zlatěnku, skořici, vodu a pár kostek ledu. Vše opět rozmixujeme do hladkého smoothie a podáváme ve sklenici.